Moldova este un pământ fertil, însorit, cu o istorie și cultură îndelungată, renumit pentru ospitalitatea sa. Ceea ce atrage turiștii în Moldova este, în primul rând, vechile mănăstiri. Mănăstirile și bisericile, care au fost sculptate în maluri abrupte stâncoase ale râurilor, au fost ridicate din lemn în Codri, au fost construite din piatră în Evul Mediu, au o valoare atât religioasă, cât și cultural-istorică. Din punct de vedere al păsărilor, Moldova seamănă cu o grămadă de struguri care au devenit semnul distinctiv al țării. Podgoriile moldovenești sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bune din Europa. Celebrele crame sunt deschise publicului pe tot parcursul anului. După ce ați vizitat Moldova o dată, veți dori să reveniți aici din nou și din nou.
Poziție geografică și relief: Moldova este o țară mică, dens populată din sud-estul Europei. În nord, est și sud se învecinează cu Ucraina, iar în vest - cu România. Teritoriul Moldovei are o lungime de la nord la sud - 350 km, iar de la vest la est - 150 km. Suprafața Moldovei este o câmpie deluroasă străbătută de văi și râuri.
Suprafață și populație: 33.700 km2, aproximativ 3,5 milioane de oameni.
Capitală: Chișinău.
Limba oficială: româna. Limba comunicării interetnice este rusa. În unele regiuni, alături de moldoveni și ruși - găgăuzi, ucraineni și bulgari.
Ora: fusul orar al Moldovei este GMT + 2.0.
Religie: ortodoxie - 98,5% din populație.
Moneda: Moneda națională a Republicii Moldova este leul moldovenesc (MDL). 1 lei = 100 bani (monede). Schimbul valutar se efectuează în bănci și case de schimb valutar. 1 $ = 17 MDL, 1 € = 20 MDL.
Carduri de credit: Visa, Master Card, American Express sunt acceptate în aproape toate băncile și hotelurile mari.
Clima: Clima din țară este blândă: temperatura medie din ianuarie este de aproximativ - 4 ° С, temperatura medie din iulie este de aproximativ + 20 ° С.
Bucătărie: tradițională și europeană. Moldova este un pământ bogat, pământ de struguri, fructe și legume, care este facilitat de condițiile naturale și climatice. În felurile lor naționale, moldovenii au o preferință clară pentru carnea tânără, fragedă de viței, miei, cocoși tineri și găini. Podgoriile întinse pe dealuri creează o gamă largă de vinuri - de la alb la rubin, de la uscat la semi-dulce și dulce. Vinurile vechi depozitate în crame au devenit mult timp semnul distinctiv al Moldovei.
Transport: În Moldova, cel mai dezvoltat mod de transport. Tariful pentru transportul public (taxi fix, troleibuz sau autobuz) este de aproximativ 3 lei. Se utilizează și transportul feroviar și aerian.